Brödbakets Recept

Ja, det var många som efterfrågade receptet på min limpa.
Hur länge och vilka grader i ugnen kan variera lite beoende på
vilken sorts ugn man har, här är tempen för varmluftsugn i alla fall.

1 limpa

 6 dl siktat dinkelmjöl
 2 dl rågkross
 3 tsk bikarbonat
 2 msk malen kanel
 ½ dl hela linfrön
 1 dl russin
 6 torkade apriksoer
 6 torkade fikon
 5 dl filmjölk
 1 dl blåbär


Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingridienser.
Rör sedan ner med gaffel, filen och blåbären och blanda till en
jämn och tjock smet. Smörj en limpform med olja och lägg ner
smeten i formen. Ställ in i ugnen (långt ner) i ca 1,5 timme.
Ta ut limpan och låt den svalna helt i formen innan du lossar den
men en vass kniv runt kanterna. Går att frysa in.
Väldigt goda varma med smör och ost på. ♥


Kommentarer
Postat av: stars in heaven

Aaa kanon! :)

2008-03-15 @ 10:29:30
URL: http://tessiiie88.blogg.se/
Postat av: maria

tack :)

2008-03-15 @ 10:30:04
URL: http://BabyYouCanCallMeSven.blogg.se
Postat av: Mats

Haha, det enda jag har av allt det är nog kanel. Färdigmald. Kan man skippa det andra?

2008-03-15 @ 10:34:14
URL: http://matspalats.blogg.se
Postat av: Designa din blogg - För dig som vill ha hjälp med bloggdesignen

Gomorrn, hoppas att du har sovit gott?

De senaste dagarna har jag uppdaterat med lite nya tips och trick på vad man kan göra med sin blogg, så kika in och se om du hittar nåt skoj att använda!

Du kan dessutom vinna en webcam vilket du har fram till imorrn på dig att göra...

2008-03-15 @ 10:34:25
URL: http://www.designadinblogg.se
Postat av: Camilla

1000 tack!

2008-03-15 @ 10:55:33
Postat av: B

åh, låter fruktansvärt gott!

2008-03-15 @ 11:16:32
URL: http://kalorikamp.blogg.se
Postat av: MiniJossan

mm visst är det:-) Älskar färsk tonfisk! Vad gott det lät. Det ska jag nog baka imorgon.

2008-03-15 @ 11:46:50
URL: http://minijossan.blogg.se
Postat av: sarah

Åh tack!

2008-03-15 @ 13:35:01
URL: http://sarahlillemor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0